Outplacement /
Assessment

Outplacement / Assessment van ActiVitaal

De vraag naar een Outplacement traject kan vele oorzaken hebben: onderlinge overeenstemming tussen werkgever en medewerker, ontslag, ziekte, reorganisatie, in individuele gevallen of als groep. De overeenkomst tussen deze aanleidingen is altijd dat de persoon in kwestie een hele verandering moet doorstaan. Daarbij spelen verwerking en acceptatie een rol. Het leidt echter ook vaak tot zeer positieve nieuwe keuzes. De verandering kan iemand ook inspireren om te gaan voor wat hij of zij echt wil. Het traject bij ActiVitaal is maatwerk omdat geen twee personen en hun situaties gelijk zijn.

Doorlooptijd

Een traject varieert van een doorlooplooptijd tussen 6 en 12 maanden begeleiding. In 6 maanden vinden sommige personen al een nieuwe baan. Anderen hebben die tijd nodig om een goede en bewuste (nieuwe) richting te vinden en hebben daarna nog een aantal maanden nodig voor solliciteren en het vinden van hun baan.

Welk traject met welke inhoud en doorlooptijd het best geschikt is voor u of uw medewerker(s) hangt af van meerdere elementen. Wij gaan eerst een oriƫnterend gesprek met uw medewerker voeren en zullen dan samen een outplacementplan schrijven. De aanpak van ActiVitaal kenmerkt zich door op maat samengestelde trajecten en actieve/ intensieve individuele begeleiding.

Inzet

Om uw medewerker zo goed mogelijk te kunnen begeleiden richting ander werk is de inzet van de volgende producten noodzakelijk;
* het opstellen van een persoonlijkheidsprofiel.
* een beroepsonderzoek.
* een korte sollicitatietraining.
* in te zetten in combinatie met jobhunting.