Jobcoaching

Jobcoaching van ActiVitaal

Bent u zoekende naar ondersteuning voor langere tijd voor uw werknemer dan is jobcoaching wellicht de juiste dienstverlening. Sommige werknemers hebben extra begeleiding nodig om goed te kunnen functioneren op de werkvloer. Denk aan werknemers met verstandelijke of lichamelijke beperkingen, mensen met psychische problemen, maar ook jongeren met een strafblad.

Structuur aanbrengen

ActiVitaal werkt met geregistreerde jobcoaches die zorg dragen dat uw werknemers optimaal meedraaien in het arbeidsproces. De werkzaamheden die de werknemers moeten verrichten, voert de jobcoach dan soms zelf ook uit. Dit kan van alles zijn: van vakken vullen in de supermarkt tot poep scheppen op een boerenbedrijf. Het doel is dat uw werknemer uiteindelijk zelfstandig aan het werk kan, zonder onze ondersteuning. Jobcoaching kan door het UWV vergoed worden, voorwaarde is dat u dit onderbrengt bij een geregistreerde jobcoach.

Spiegelen

Tevens moet het gaan om een werknemer die structureel is beperkt. Om voor jobcoaching in aanmerking te komen moet aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. Op de eerste plaats moet de bedrijfsarts verklaren waarom er sprake is van een structureel functionele beperking. Op de tweede plaats moet uw medewerker tenminste 12 uur werken. Onze jobcoaches ondersteunen u graag bij de aanvraag richting het UWV.